2023 英語旅行社社團活動

ImgDesc
本校莎卡嘉薇亞英語旅行社承辦提升英語能力計畫, 除了引導學生使用英語作為日常生活溝通工具, 也為了之後國際交流視訊與接待活動做好準備, 在指導老師詹士緯安排之下, 於9月22日進行了一場別開生面的深度自我探索與抹茶等4大飲料介紹社團課程與研習活動。
研習的第一階段從星巴克咖啡拿鐵與抹茶拿鐵專業知識開始, 社團特別邀請台灣星巴克公益路店經理王世典經理介紹這兩種星巴克最受歡迎的飲料其中的專業知識, 作為台灣星巴克創始核心員工, 王世典經理在傳遞咖啡知識上的專業讓學生獲益良多。學生透過課程可以知道星巴克咖啡拿鐵以及抹茶拿鐵專業術語。製作過程以及口感, 並能運用在接下來的英語表達課程中。此外如果學生有意願, 也可以在老師指導下實際操作義式咖啡機製作拿鐵咖啡以及拉花等拿鐵藝術, 讓英語學習沉浸在咖啡與抹茶的濃純香之中。
研習的第二階段是全英語演講與實際練習. 這階段著重在引導學生能實際將英語運用在深度自我介紹中。巫子瑄講師是英國諾丁漢Trent University動物生物學系學士。除了本科專業, 也專長英文溝通語書信往來, 擔任專職國際接待工作多年, 在國際接待實務與經驗上有非常豐富的經驗。講師的引導從讓學生用英語構思自我介紹的內容開始, 讓學生能與接待對象深度討論興趣, 嗜好, 電影, 文化交流, 旅遊經驗。此外學生也可以結合上一階段所學的飲料知識, 腦力激盪用英語介紹拿鐵咖啡, 抹茶, 運用台灣道地食材做成的木瓜牛奶與酪梨牛奶, 包含其中的營養成分。演講全程以英語進行, 穿插學生分組討論, 彩排與實際練習, 最後再用競賽為此次全英語執行的社團活動課程畫下完美句點。

學生回饋:
I really enjoyed this event! Not only did I learn some new words from the beautiful speakers, but I also gained confidence through the presentations. What impressed me the most was sharing my feeling of drinking papaya milk on stage with Vicky. Although I was nervous, I successfully completed the conversation.
After the introduction of our club by our club teacher and the staff members, we listened to the self introduction workshop by Miss. Wu. After that, I knew how to introduce myself better, and it must come in handy someday. Then we had some avocado milk and papaya milk, and both of the beverages were very tasty and nutritious. Take avocado milk for example, avocados help your skin get a beautiful glow because they are a great source of vitamin C and E, so they're such fantastic food! We all had an intriguing experience through this class, and I also learned so much from it.